Over het plantenasiel

Bij Nieuw Stekkie, het plantenasiel, kun je kamerplanten doneren én adopteren.

Doneren
Er zijn veel redenen te bedenken waarom je planten wilt doneren.
Als je gaat verhuizen kan het zijn dat de ruimte te klein wordt voor alle planten die je bezit. Of je gaat samenwonen en na het samenvoegen van de kamerplanten blijken het er toch wat te veel. Je ontvangt een prachtige plant cadeau, maar houdt helemaal niet van het betreffende soort. Het kan ook zijn dat de groene vingers niet zo groen blijken te zijn en je jouw kamerplant een nieuwe kans wilt geven.

Wat de reden ook is, je mag jouw kamerplant(en) bij ons brengen of laten ophalen. Geheel kosteloos.
Vanuit het plantenasiel wordt dan naar een nieuw stekkie gezocht, al dan niet nadat de plant ‘nieuw leven ingeblazen is’. Want planten die nog even moeten aansterken, komen nog niet voor adoptie beschikbaar.

Adopteren
Welke student wil nu geen makkelijke kamerplant op zijn of haar kamer? Of krijg je een nieuw kantoor en wil je daar enkele zuurstofrijke planten in zetten? Wordt de kamer in het verzorgingshuis van je ouder(s) ingericht of ben je gewoon toe aan iets nieuws in je vensterbank?

Bij Nieuw Stekkie kun je een kamerplant adopteren. Een plant die een tweede leven krijgt op een nieuw stekkie.

Als je één of meerdere planten wilt adopteren, vragen wij een donatie. Het bedrag dat je doneert mag je zelf bepalen. Met jouw donatie kunnen wij de planten uit het asiel verzorgen en een nieuw stekkie voor ze zoeken.